NK 3 op nieuw asfalt

Op zondag 21 mei werd de derde wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap gehouden. De wedstrijd vond plaats op circuitpark Berghem, waar ze ongeveer twee maanden eerder de baan opnieuw hadden geasfalteerd. Het was niet alleen fijner rijden, zonder al die hobbels en gaten, maar ook de tijden schoten omhoog. Tijdens de trainingen, kwalificatie en races reden we ongeveer twee á drie seconde sneller als eerst!

Op vrijdag was het wisselvallig weer, waardoor ik uiteindelijk maar één keer heb gereden. Aan deze dag hadden we dus niet zo veel. Gelukkig was het op zaterdag beter. de trainingen gingen goed en qua tijd zat ik er goed bij. Het enige probleem was de bandenslijtage. Door het nieuwe asfalt sleten de banden erg snel en dat moesten we zien te voorkomen in de kwalificatie en races. De kwali later die dag ging heel erg goed. Met een tijd van 44.296 seconde pakte ik de 3e positie en zat ik twee tiende  van een seconde achter de pole.

De start van de eerste race ging erg goed en lag ik tweede. Deze plek werd met alleen al bij de eerste ronde afgepakt. Na een aantal rondes gebeurde er iets bij de nummer twee, waardoor hij helemaal terugviel en ik weer terug kwam op deze plek. Mijn tijden waren erg verschillend waardoor mijn achterblijvers sneller dichterbij konden komen. Hierdoor ben ik uiteindelijk op een vierde plaats gefinisht. Tussen de eerste en twee manche werd de rijderspresentatie gehouden op het rechte stuk van het circuit. Tijdens deze presentatie werden alle deelnemers voorgesteld en kreeg iedereen een medaille. En toen begon de tweede race weer, hier mocht ik alleen toch vanaf P3 starten, omdat de nummer twee 3 strafseconden had gekregen. De start begon weer redelijk goed en ik kon mijn positie vasthouden. In de tweede ronde kwam de nummer vier mij voorbij en ik had heel veel moeite om de kopgroep bij te houden. Ook waren mijn banden bij de eerste race erg veel versleten, waardoor dit ook moeilijker ging. Halverwege de race werd ik door twee rijders ingehaald, waarvan ik er één later die race weer terug heb ingehaald. Hierdoor ben ik uiteindelijk als 5e over de finishstreep gekomen. En toen de laatste race. Deze was met drie minuten ingekort, omdat er bij de senioren een ongeval was gebeurd, waardoor alles was uitgelopen. De start van de laatste race ging niet verkeerd, maar ik verloor al snel de aansluiting met de kopgroep. In de derde ronde werd ik ingehaald door een andere rijder en vanaf toen moest ik mijn plekje op de 6e positie goed verdedigen. De nummer 7 heeft bijna de hele race dicht achter op mijn bumper gereden, maar hij kon me gelukkig niet inhalen. De laatste rondes werden nog spannend, want de kopgroep ging met elkaar vechten, waardoor zij snel terugvielen. Helaas was de race net te kort en werd ik zesde.

Al met al was het een weekend met een goed begin en minder goed einde. We hadden er meer van verwacht, maar door de bandenslijtage mocht dit niet lukken. We moeten alleen snel weer door, want op 10 en 11 juni is de volgende wedstrijd alweer! Dit keer weer terug in Kerpen.  

Leave a Reply