Dubbel feest in Kerpen!

In het weekend van 10 en 11 juni mochten we weer terugkeren naar het mooie Kerpen. Het beloofde een zonnig weekend te worden, maar daar was op vrijdag nog niets van te zien. Langzaam werd het droog en hebben wij die dag alleen de laatste twee sessies gereden. Het kwam dus allemaal aan op de zaterdag. De trainingen verliepen goed, maar de echte toptijden reden we niet. Ook met de kwalificatie was dit zo. Ik werd hierin vierde met 0,5 seconde achterstand.

Op zondag verliep de vrije training zonder problemen. Het eerste deel van de start ging erg goed, maar net na de start hield mijn motor in, waardoor ik meteen twee plekken verloor. Voor mij viel één rijder uit en de andere rijder kon ik na vier rondes al inhalen. Na deze inhaalactie heb ik de gehele wedstrijd op P3 gelegen en ook zo over de finish gekomen. Helaas kreeg ik na de race 3 seconde straftijd, omdat ik buiten de corridor reed tijdens de start. Hierdoor viel ik gelukkig maar één plekje terug. De tweede race begon erg onzeker. Tijdens de opwarmronde haperde de motor heel erg. Gelukkig kon ik nog wel voor de start terugrijden en mijn vierde plek in kunnen nemen. De rest van de wedstrijd bleef de motor het gelukkig doen! Met de start kon ik mijn plek behouden en na vijf rondes haalde ik mijn voorganger in. Hij heeft de hele wedstrijd dicht achter me gereden en haalde me net in de laatste ronde nog in, waardoor ik de laatste race weer als vierde moest starten. De hele dag had volop de zon geschenen en gingen de raceoveralls snel uit als je klaar was, maar een half uur voor de laatste race begon het er toch anders uit te zien. Het begon hard te waaien en er kwamen veel grijze wolken aan. Dus zelfs op deze zonnige dag gingen we met de regenbanden naar binnen. Het leek erop dat het steeds iets harder ging regenen, maar gelukkig heeft het niet doorgezet. De start van deze race ging goed en kon een aantal rondes op de derde positie blijven rijden. Na een aantal rondes kreeg ik een zet van achter en werd ik ingehaald. Gelukkig ging ik niet de baan af en kon snel doorrijden, waardoor dit de enige positie was die ik kwijtraakte. Mijn achterblijver kwam helaas wel steeds dichterbij. In de laatste ronde kwam hij mij voorbij, omdat ik tijdens het verdedigen een curbstone raakte en hierdoor te langzaam uit de bocht kwam. Het zat me deze wedstrijd met de straffen alleen niet mee, want ook na deze race kreeg ik 3 seconde. Hierdoor viel ik van een 5e plaats terug naar P7. Gelukkig maakte dit niets uit voor het dag klassement en werd ik overall 3e! Die dag dus dubbel feest, want mijn zusje was die dag jarig!

Al met al een weekend waar erg veel is gebeurd en waar ik ontzettend veel van heb geleerd. Nu zit er even weer wat langer tussen, want op 15 en 16 juli vertrekken we naar Spa Francorchamps.

Leave a Reply