Nieuw asfalt, nieuwe kansen

Het viel mee, maar het leek heel lang te duren voordat deze wedstrijd eraan kwam. Precies een maand na Berghem, bleven we ook dit keer dicht bij huis. In Veldhoven werd afgelopen weekend de derde wedstrijd voor het NK gereden en ook nog op nieuw asfalt!

Tijdens de vrije training op vrijdag was het rust qua DD2’ers, maar konden we gelukkig wel goed trainen. De snelheid was nog niet optimaal, maar we wisten dat we niet verkeerd zaten met de afstelling en rondetijden. Op zaterdag zat ik er redelijk goed bij. Door de hele hoge temperaturen, het nieuwe asfalt en de nieuwe, zachtere banden, waren veel rijders met nieu we banden langzamer. Gelukkig hadden wij dat niet. En toch verliep de kwalificatie niet zoals gehoopt. Doordat ik geen goede positie had op de baan, kwam ik in mijn snelle rondje een langzamere rijder tegen. Hierdoor werd ik opgehouden en viel de tijd, met een vijfde positie, iets tegen. 

Zondag was het nog steeds bloedheet! Dus de wedstrijden van 15 minuten beloofde pittige te worden. De start ging niet super, maar ik kon mijn vijfde positie behouden. In het begin kon ik de kopgroep goed volgen. En door een foute van de nummer 2 schoof ik ook een plekje op. Helaas werd het steeds lastiger om de kopgroep te volgen en werd ik uiteindelijk halverwege de race ingehaald. Richting het einde kwam ik steeds dichter en dichter bij mijn voorganger in de buurt. Helaas zat ik in het laatste rondje pas dicht genoeg bij om in te halen en ging hij natuurlijk verdedigen. Niet gelukt in te halen, dus met een P5 over de finish.

Ruim een uur voor de start van de finale kondigde het ‘noodweer’ zich aan. Eerst viel er een flinke bui, maar dat was nog goed te doen. Door een ongeval in het paddock moest de ambulance in actie komen en werd de finale van de senioren uitgesteld. Toen barstte het pas echt los! Papa en mijn monteur gingen als een gek de kart ombouwen voor de regen en dat terwijl de tent langzaam vol begon te lopen. Uiteindelijk moesten de teambazen naar de organisatie komen en besloot de meerderheid om de finale af te lassen. Voor iedereen 0 punten, maar dus ook geen mogelijkheid om in het kampioenschap verder in of uit te lopen. Voor ons een pech, voor andere een geluk.

Nu, met een beetje een onvoldaan gevoel, voorbereiden voor de volgende wedstrijd in Kerpen. We zijn hier op 16 en 17 juni!

Leave a Reply