Are we going to Brazil ?

Het einde van het kartseizoen komt in zicht. Van de Chrono (Nederlands Kampioenschap) zijn er nog twee wedstrijden voordat de kampioenen bekend zijn. Afgelopen weekend was de eender laatste wedstrijd van dit kampioenschap en werden ook de tickets voor de Grand Finals (WK) in Brazilië. In de DD2 klasse worden dit jaar twee tickets uitgedeeld voor de eerste twee Nederlanders. Aan het begin van afgelopen weekend stond ik nog 10 punten voor op degene die achter mij stond in het kampioenschap. Als dit zou blijven, of hij kwam mij in ieder geval niet voorbij, zou ik het ticket mee naar huis nemen. Nog even flink aan de bak dus!

Op vrijdag werden meteen erg snelle tijden gereden. De lat lag dus hoog. De laatste vrije training op vrijdag was ik de snelste uit mijn klasse, dus dat zag er goed uit! Gelukkig bleef ook het hele weekend het weer hetzelfde, dus dat was erg fijn voor het afstellen. Zaterdag lagen de tijden van alle rijders weer erg dicht bij elkaar. Met nieuwe banden bleef ik ongeveer net zo snel, terwijl andere rijders langzamer werden met nieuwe banden. Als dat tijdens de kwalificatie ook zou zijn, zou het goed komen! ‘s Avonds is het dan zover. Tijdens de kwalificatie probeer ik een goede positie te vinden om vrij te kunnen rijden. Ik zit tussen een groep van de goede rijders, maar daar zit ik ook vast en kan ik sneller. Ik laat een gat vallen, maar ook deze is te klein en zit in binnen één ronde alweer achter de groep. Maar ik moet toch echt een tijd gaan zetten, dus ik besluit om erachter te rijden en zo snel mogelijk een tijd neer te zetten. Daarna probeer ik het nog een keer, maar ook dit lukt niet. Ik weet dat dit geen goede kwalificatie was en was behoorlijk teleurgesteld. Uiteindelijk een vijfde positie en degene die achter me moet blijven voor het ticket is vierde. Pole position is maar één tiende sneller als mij, dus als ik mezelf niet klem had gereden, had ik misschien wel pole kunnen pakken.

Zondag scheen gelukkig nog steeds de zon. De start van de pre finale ging ontzettend goed, ik kon de aansluiting met de nummer drie houden en zo de eerste bochten doorkomen. De rijder op p2 hield me de eerste rondes behoorlijk tegen, dus ik haalde hem net na start-finish in. Doordat ik daarna moest verdedigen kwam ik veel op de vuile lijn en kon ik niet wegrijden en werd ik de ronde daarna weer terug ingehaald. Mijn versnelling stond toen nog in z’n 2 en ik kwam daardoor slecht weg uit de bocht en kwam het groepje van vier rijders mij voorbij, inclusief de rijder die mij voor het kampioenschap niet in mag halen. Het gevecht in het groepje is behoorlijk en daarom blijf ik er net een paar meter achter. Tijdens de pre finale moet ik zorgen dat degene achter mij in het kampioenschap niet te veel punten in loopt, dus ik mag er zeker niet af gaan! Het einde van de wedstrijd komt in zicht en met een 7e positie ben ik normaal niet tevreden, maar de belangrijkste rijder is zesde geworden, dus hij heeft maar 1 puntje op me ingehaald. Iets meer zekerheid voor in de finale. Voor de finale was ik behoorlijk gespannen. Ik bleef op gepaste afstand, maar door de zenuwen reed ik toch minder goed als anders. Hierdoor verloor ik de aansluiting met de kopgroep. Hier heb ik gereden tot aan start-finish, de andere rijder werd deze wedstrijd 3e. Dit was niet voldoende om mij in te halen en ik mag dus naar de Grand Finals in Brazilië!

Samen met nog 9 andere rijders van Nederland zijn wij dit jaar Team The Netherlands. De Grand Finals vinden dit jaar plaats van 25 november tot en met 1 december. En dat als eerste dame voor Nederland ooit die naar het WK mag! Het doel vanaf het begin van het jaar is gelukt, met nog twee wedstrijden te gaan (BNL en Chrono) gaan we er nog even flink tegenaan om goed voorbereid naar Brazilië te vertrekken!

Leave a Reply