Thuis wedstrijd in Berghem

In het weekend van 28 en 29 april vond het tweede NK van dit seizoen plaats. Dit maal hoefde we niet ver van huis, want de wedstrijd vond plaats in Berghem. Op Koningsdag begon de training, dus dit jaar geen feestje van de koning voor ons. De training ging al goed en die lijn zette gelukkig op zaterdag door. Op zaterdag had ik ook geluk met het weer. ‘s Ochtends was de baan nog nat, maar tegen de tijd dat ik mijn eerste training moest rijden, was die alweer opgedroogd en in  het laatste rondje daarvan begon het weer te regenen. Deze dag heb ik dus mooi tussen de buien door kunnen rijden. In de avond stond de kwalificatie op de planning. Ook deze ging erg goed! Ik reed met mijn tijd naar een derde plek, met 6 honderdste achter de poleposition en 9 duizendste achter de nummer twee! Dit beloofde dus een spannende wedstrijd voor zondag!

Zondag was het een natte dag. In de ochtend wisselde het steeds tussen regenbuien en droge perioden, maar de baan droogde niet. Daarom de vrije training en de pre finale in de regen. De start van de eerste race ging het goed, mede met het geluk dat de foto van Kartphoto.nummer twee en vijf niet goed wegkwamen. Hierdoor had ik bij de eerste bocht al de tweede plek te pakken. Nummer één was helaas net wat te snel en naar de nummer drie had ik al een gat getrokken. De gehele pre finale heb ik op P2 gereden en zo kwam ik ook over de finish.

Tijdens de finale was de baan ondertussen opgedroogd, nou ja de lijn waarop we moesten rijden, want daarbuiten was het nog wel nat en glad. De start ging helaas niet goed, ook al begon ik vanaf de eerste startrij. Hierdoor werd ik snel ingehaald en lag ik na een aantal bochten op de vijfde positie. Doordat hun met elkaar aan het vechten waren kon ik er redelijk bij blijven, maar mijn kart lag niet goed genoeg om hun tempo te kunnen volgen. Hierdoor was er in korte tijd al een groot gat ontstaan. Halverwege de race werd ik ingehaald, maar gelukkig begon mijn kart daarna steeds beter te liggen en kon ik hem na een paar rondes weer terug pakken. In de laatste fase van de race kwamen we een heel aantal achterblijvers tegen die we op een ronde gingen zetten. Helaas werd er vanuit de organisatie niet goed gevlagd met de blauwe vlaggen. Deze moeten normaal gesproken getoond worden aan de rijders die op een ronde gezet gaan worden, zodat zij aan de kant moeten gaan. Dit werd helaas niet goed gedaan, waardoor het heel lastig werd om hun goed en snel voorbij te komen. Zeker ook omdat er een groepje achterblijvers was die ook nog met elkaar aan het vechten waren om hun plek. Hierdoor was de rijder voor mij aan het verdedigen en kon ik er niet voorbij. Omdat ik er niet voorbij kon, werd ik weer ingehaald door mijn concurrent. Gelukkig kon ik hem snel terug pakken en zag daarna de achterblijver ook dat hij mij voorbij moest laten. Ik heb me hier gelukkig goed doorheen kunnen brengen, maar wel veel tijd door verloren, maar geen posities en daar gaat het om in de race!

Na twee wedstrijden (het NK in maart en de BNL in april) waarin we de snelheid kwijt waren en we niet goed aan konden sluiten, hebben we dit weekend gelukkig de snelheid weer terug! Dat is iets waar ik allereerst al heel blij mee ben! Doordat we dit jaar nieuwe banden hebben gekregen die heel anders waren dan die van vorig jaar, hebben we lang moeten zoeken welke afstelling en welke kart het beste was. Zeker ook omdat deze banden pas eind februari beschikbaar waren! Gelukkig lijken we dat nu te hebben gevonden, dus kunnen we vol goede moed door naar de volgende wedstrijden! De volgende vind weer plaats in Nederland. Op 26 en 27 mei zijn we weer te vinden in Veldhoven voor de derde wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap.

 

Leave a Reply