Tweede keer in Berghem, andere lay out

Na de zomervakantie hoefde we geen enorme afstand af te leggen voor het vervolg van het Nederlands Kampioenschap. In het weekend van 19 augustus hadden we wederom een wedstrijd in Berghem, maar deze keer wel een andere baan lay out dan tijdens de vorige wedstrijd. De weersvoorspellingen zagen er goed uit met het hele weekend hetzelfde weer, lekker droog en mooie temperaturen.

Tijdens de vrije training op vrijdag waren alle belangrijke concurrenten aanwezig. Het is te merken dat het einde van het seizoen eraan komt en het erg spannend zal worden. Vrijdag kwam ik nog een paar tienden te kort, maar dit wisten we ook door de afstelling. Dit moest goed komen op zaterdag, als de baan beter zou worden. Dit gebeurde de volgende dag alleen niet helemaal, dus de monteurs moesten toch even flink aan de gang. De tijden wisselden heel erg, maar heel dichtbij kwam ik niet. Tijdens de kwalificatie hebben we nog van alles aan de kart veranderd om dichterbij te komen bij de koplopers. Met een vijfde plek in de kwalificatie waren we niet tevreden, maar de kart voelde voor de eerste keer weer goed aan, dus de volgende dag moest het gebeuren.

Zondag was het een stuk frisser dan de andere dagen en het zag er ook een beetje grijs uit, maar als het goed is zou het droog blijven. Tijdens de vrije training in de ochtend hebben we nog wat geprobeerd met de bandenspanning, maar dat was het zeker niet, want ik kwam meer dan een halve seconde te kort. Voor de pre finale zette we de bandenspanning dan toch maar weer terug. De start van de eerste race ging goed en ik schoof meteen een plekje op! Dit heb ik een aantal rondes vast kunnen houden, maar werd toen toch ingehaald. De baan langs de juiste lijn was erg slecht, dus door de inhaalactie, kwam ook meteen de volgende rijder mij voorbij. Halverwege de race kon ik de rijder voor mij weer inhalen, maar dit ging niet helemaal goed. Ik kon voor hem blijven, maar doordat ik weer op de vuile lijn kwam, haalde een andere rijder mij weer in. In de rondes daarna kon ik niet dichtbij genoeg komen om mijn voorgangers in te halen en finishte ik op een zesde plek. De finale werd een lastige start vanaf de buitenkant, maar ik kon mijn plek behouden. Het werden spannende openingsrondes, omdat iedereen nagenoeg even hard reed. Ik zag alleen wel dat een rijder achter mij steeds dichterbij kwam, hij had nog bijna nieuwe banden, omdat hij de pre finale niet had gereden. Gelukkig bleef hij achter en kon ik tegen het einde van de wedstrijd mijn voorganger inhalen. Ook de laatste paar rondes waren erg spannend, door het gevecht zaten ik en de nummer 3 en 4, bumper-aan-bumper, maar het lukte me niet meer om in te halen. Ik kwam als nummer 5 over de finish, maar omdat de nummer 4 strafseconden kreeg, omdat zijn klikbumper in zat, schoof ik een plekje op naar voren. Hierdoor stond ik als nummer drie op het podium van de DD2!

Al met al zijn we erg blij dat in de finale de snelheid er weer goed in zat! Veldhoven, op zondag 16 september, belooft erg spannend te worden

Leave a Reply