Podium in Berghem

Op zondag 7 april was het, na voor mijn gevoel een lange periode, weer tijd voor de volgende wedstrijd. Dit maal een thuiswedstrijd in Berghem. Het weer zou eerst niet erg goed worden, wat ook niet heel erg zou zijn, maar uiteindelijk werd het een lekker warm weekend! De trainingen op vrijdag gingen erg goed. Elke sessie was ik ongeveer drie tiende sneller dan mijn concurrenten. Helaas zaten zij ook niet stil en kwamen ze op zaterdag steeds iets dichterbij. Tijdens de kwalificatie zaterdagavond zat ik de eerste rondes vast achter een rijder en toen ik er voorbij kon, kreeg ik er geen snelle tijd meer uitgeperst. Hierdoor moest ik het doen met een teleurstellende zesde positie.

Gelukkig is dat een voordeel van de kwali op zaterdag, als het dan tegenvalt, kun je er even van bijkomen en een nachtje over slapen. Zondag dus weer met volle moed ertegenaan! De start van de prefinale ging goed. Ik werd wel even flink aangetikt van achter, maar na de tweede bocht lag ik vierde. Er werd flink gevochten met alle rijders, waardoor ik er steeds weer een in kon halen. Na twee rondes lag ik op de eerste positie. De ronde daarna werd ik ingehaald, omdat ik me moest verdedigen tegen de nummer twee, maar daarmee kon rijder drie er tussendoor glippen. Ik kon goed aansluiten en de nummer drie verloor wat meters. Totdat ik hoorde dat mijn uitlaat een geluid begon te maken, wat niet goed was. Ik probeerde al zo min mogelijk curbestones te nemen, zodat de uitlaat niet nog verder los zou komen te zitten, helaas werkte dit niet. En met nog de helft van de wedstrijd te gaan, kreeg ik de materiaalvlag en moest ik de wedstrijd verlaten. Toen ik in de pitsstraat stond, zag ik dat mijn uitlaat drie richtingen op gescheurd was. Daarna hoorde ik dat de dus die ik voelde met de start was van iemand die bovenop mijn uitlaat was gereden..

De start van de finale was dus vanaf achteraan, op een twaalfde positie. Bij de start hield ik wat afstand om te zorgen dat ik niet bij de startklappers kon zitten. De achterste rijders lukte daarna snel om in te halen. Maar halverwege de wedstrijd werd het wat moeilijker, het lukte me om snel een groot gat dicht te rijden, waarna ik vijfde lag. Toen was het gat naar de derde en vierde wel erg groot. Langzaam reed ik het gat dicht, maar ik zag dat inhalen wel heel moeilijk zou worden in de laatste fase van de race. Totdat ik de nummer 3 in de rondte zag gaan. Er lag veel zand op de baan, dus dat was nog een heel aantal rondes erg glad. De finishvlag viel en kwam als vierde over de streep. Uiteindelijk bleek dat de rijder gefinisht op P2 een straf had gekregen van drie seconde. En daar zat ik met 8 duizendste nog voor! Dus toch een podiumplaats vanaf helemaal achteraan het veld.

In mei gaan we weer verder, met heel veel wedstrijden op de planning! De eerste, 12 mei in Mariembourg in Belgie!

Leave a Reply