Groot avontuur Euro Trophy!

Na de wedstrijd in Venray, moest ik maandag nog even werken en vertrokken we dinsdag alweer richting Italië voor de Euro Trophy (EK) in Adria. Het beloofde een mooie, warme en leerzame week te worden. Op dinsdag vertrokken we met de oplegger. Nu nog een natte, koude dag, maar dat is niet zo heel erg als je lang in de auto zit. Net na de Brennerpas in Oostenrijk een parkeerplek opgezocht, waarna we even wat geslapen hebben. Dat is natuurlijk makkelijk als je alles bij de hand hebt. Woensdag weer verder en rond de middag kwamen we aan op de kartbaan in Adria. Nog steeds koud en nat. De baan zag er heel mooi uit, netjes, schoon en heel veel asfalt. Toen het droog was de tent opgezet en halverwege begon het heel hard te waaien. Snel doorbouwen en de tent vastzetten voordat ‘ie de lucht in gaat. Vanaf donderdag konden we gaan trainen en gelukkig scheen toen de zon! De trainingen op donderdag gingen erg goed. Ik had redelijk snel de baan onder de knie en vaak zat ik maar drie tiende achter een van de snelste rijders. Helaas verloren we dit naarmate de vrijdag vorderde. Er kwam steeds meer grip en op een gegeven moment zoveel grip dat we in Nederland niet kenen. We moesten dus vanalles proberen om dit op te lossen, maar ook dingen die we dus nog nooit gedaan hadden. We kregen dit helaas niet gevonden voor de kwalificatie op vrijdag, waardoor ik de 14e tijd reed in mijn groep en algemeen als 26e moest starten op zaterdag van de 33 rijders. Hiervoor was ik niet gekomen! In de kwalificatieraces op zaterdag zat ik in groep B, hierdoor startte ik steeds vanaf plek 18/19. Op zaterdag hadden we de snelheid alleen nog altijd niet gevonden en het leek alleen maar achteruit te gaan. De races waren meer overleven dan dat ik echt wat kon doen. Vlak voor start-finish lag nog een scherpe bocht. Omdat ik wat verder achteraan stond, begonnen de voorste mannen al gas te geven terwijl wij nog in de bocht zaten. Hierdoor viel er, bij heel veel klasses, een groot gat. De eerste race finishte ik als 17e. Ik kon niet aanvallen wat ik gehoopt had en daardoor niet naar voren rijden. De tweede race finishte ik als 15e. Ook hier moest ik blijven rijden om deze plek vast te houden, maar écht aanvallen en veel leren lukte zo niet. Daarom hebben we zaterdagavond besloten om de kart helemaal om te bouwen en maar te zien wat dat zondag zou doen. Dit was het in ieder geval zeker niet!

En gelukkig werkte dat!! Ik startte de pre finale op zondag vanaf plek 26. Hiervoor worden alle resultaten van de heats op zaterdag bij elkaar opgeteld. De start had ik beter door, waardoor ik in de prefinale beter aan kon sluiten. Wat eerder op het gas en het gat met de voorgangers werd lang niet zo groot. En ik kon aanvallen. De race duurde 14 minuten en 1 ronde. En in deze 14 minuten heb ik veel inhaal acties gedaan en geprobeerd. Het was druk en iedereen was aan elkaar gewaagd. Met één rijder had ik veel moeite om deze voorbij te komen. Eindelijk, na 3 eerdere pogingen, kon ik ook hem voorbij en schoof ik weer een plekje op. De laatste rondes waren heel zwaar, maar wel een voldaan gevoel toen de finishvlag viel. Ik finishte als 24e, maar doordat mijn klikbumper in zat werd ik weer teruggeplaatst naar plek 27..

De start van de finale ging weer erg goed en kon meteen de aansluiting goed vinden en de snelheid zat er meteen in. Langzaamaan schoof ik plekje voor plekje naar voren. Maar in dit veld is het niet zomaar er voorbij en door naar de volgende. Iets voor de helft van de race haalde ik mijn voorganger in, maar hierdoor werd ik zelf daarna door de rijder daarachter weer ingehaald. En in dit veld komen er dan meteen vier rijders mee. Tot halverwege de race was ik opschoven van plek 27 naar positie 17. Het ging dus erg lekker. Toen probeerde echter een rijder mij in te halen en dat ging niet goed. Hij botste tegen me aan en duwde mij van de baan. En dan komt iedereen je voorbij die je daarvoor hebt ingehaald.. Een positie 25 was waar ik het uiteindelijk mee moest doen.

We hebben erg veel geleerd van dit weekend! Veel grip? Dan weten we veel beter wat we moeten doen, al zal dit niet zo snel voorkomen in Nederland. Ook heb ik ontzettend veel geleerd van de zondag. Niet afwachten, maar inhalen als het kan. Ook meer mogelijkheden zien om in te halen en als je de kans ziet, meteen weer terug inhalen ookal ben je door hem net zelf ingehaald. Dit neem ik mee naar Kerpen over twee weken!

 

Leave a Reply