Wederom een nieuw circuit – Venray

In het weekend van 25 en 26 mei vond het NK weer plaats op een nieuw/onbekend circuit. Dit keer wel vele malen dichterbij, namelijk in Venray, midden gelegen in de speedwaybaan. En veel gereden wordt er niet, de grip was op vrijdag heel ver te zoeken. Daarnaast was het een erg wisselende baan met heel veel kleine, korte bochten na elkaar. Heel anders dus dan ik gewend ben van andere kartbanen. Gelukkig werd de grip op zaterdag al een stuk beter. En met de kwalificatie in de avond, legt iedereen nieuwe banden en dan gaat het even heel hard. De kwalificatie ging niet verkeerd, met 0,2 seconde achter de pole, een derde positie.

De start van de pre finale ging prima, ik kon mijn derde positie behouden en goed aansluiten bij de nummer 1 en 2. Na een aantal rondes begonnen hun te vechten, waarna ze elkaar van de baan reden en ik zo doorschoof naar de eerste plek! Hier heb ik heel lang gereden, maar ik zag dat mijn achterblijver wel hard dichterbij kwam. In de laatste ronde probeerde hij mij in te halen. Ik verdedigde iets, maar niet genoeg, maar zijn inhaalactie was ook zeker niet heel netjes uitgevoerd. Hierdoor belande we samen van de baan en finishte ik zal derde. Degene die door dit incident eerste werd, kreeg straf door zijn klikbumper en later bleek dat de volgende nummer 1, die mij eraf had gereden, ook straf kreeg voor onsportief rijgedrag door de actie bij mij. Hierdoor stond ik toch weer eerste. Echter ging deze rijder in beroep. Ik moest ook naar de wedstrijdleider komen en die gaf mij nog altijd gelijk. Hij was het hier echter niet mee eens en ging in protest. Nog een keer mijn verhaal gedaan … en toen draaide de commissarissen de straf wel terug …??? Dit werd mij even snel verteld, maar zonder toelichting. Hier vroeg ik ze zelf dus maar even om. En wat bleek, de notitie van de baancommissaris was niet heel duidelijk, ze hadden daar geen camerabeelden, dus dan draaien ze het maar terug..toch weer tweede. Flink teleurstelling dus en het hard zo lang geduurd, dat ik meteen weer door moest voor de finale! 

De start ging daar heel slecht, hierdoor kwam ik op een vierde plek terecht. Na een aantal rondes haalde ik de nummer drie in, maar die haalde mij een aantal rondes later weer terug in. Lang op P4 gereden en in de laatste rondes kon ik nummer drie inhalen na wat ‘wheelbanging’. Ik was blij dat na al deze dingen er toch nog een podiumplek in zat, maar zuur was het nog steeds.. Maar lang de tijd om erin te blijven hangen had ik niet. Maandag weer werken en dinsdag vertrokken we alweer naar Italie voor de Euro Thorpy in Adria!

Leave a Reply